BIOGRAPHY

NL

De zeven blije zigeuners van L’Chaim zetten sinds 2006 overal hun muzikale circustent op. Na de start in het studentencircuit van Delft komt de groep tot een solide line-up en neemt het een eerste demo op: “For Goat’s Sake”. Na het debuutalbum “Gipsy Trouble” in 2011 speelt de band op Oerol, Festival Mundial (Tilburg) en Bevrijdingsfestivals. Diverse tours door Europa volgen.

L’Chaim is bijzonder in zijn genre vanwege de samensmelting van muzikale stijlen en de afkomst en achtergrond van de verschillende muzikanten. Er wordt er door de 3 vocalisten in maar liefst 10 uiteenlopende talen gezongen. Hoewel de bandnaam misschien anders doet vermoeden heeft de band geen link met het Jodendom of Israël. Het repertoire van de groep bestaat voornamelijk uit eigen werk, aangevuld met klezmer-traditionals en zigeunermuziek van de balkan.

De variatie en tomeloze podiumenergie maakt het een lust om naar L’Chaim te kijken. De band komt dan ook live het best tot zijn recht. In thuisstad Delft is elk optreden een feestje waar jong en oud komt luisteren naar dit koekje van exotisch eigen deeg.

Line-up
Valerio Lorenzoni – altsax & zang
Myrthe van de Weetering – viool & zang
Wijbrand Luth – bouzouki & zang
Ghaeth Almaghoot – klarinet
Pepijn Noordhuizen – accordeon
Just Lavooij – contrabas & zang
Polle van Gijzel – drums & percussie


L’Chaim won eerder de Gouden Pet (2007, Leiden) en speelde onder andere in de Melkweg (Amsterdam), op Festival Mundial (Tilburg), Oerol, International Jewish Music Festival (Amsterdam), Bevrijdingsfestivals (Wageningen & Groningen), Yilan International Festival (Taiwan), Archangelsk Street Theater Festival (Rusland), Satyrykon Festival (Polen), Festival Tres Culturas (Spanje), Altstadtzauber (Oostenrijk), Kremnicke Gagy (Slowakije), Manizales Intl. Theater Festival (Colombia), FIA (Costa Rica) en tourde door België, Italië, Denemarken, Zweden, Frankrijk en Duitsland.

EN
Click here to read


ANIMAL BAZAAR

OUT NOW | Available on cd | vinyl | digital

Get your copy at one of our concerts!